неділя, 22 травня 2022 р.

У світі прогнозують епідемію віспи мавп. Чого чекати Україні?

Останнім часом ЗМІ все частіше говорять про загрозу нової епідемії під назвою віспа мавп.

Так, президент США Джо Байден заявив, що світ має виявити стурбованість, щодо розповсюдження віспи мавп. Російські ЗМІ також говорять про небезпеку розвитку епідемії віспи мавп, проте там підмітили, що захворювання виявили лише у представників нетрадиційної орієнтації (але тут вже можна не дивуватись). Бельгія вже запровадила 21-денний карантин для всіх хто контактував із хворими.

У ВОЗ в свою чергу заявили, що прогнозують ріст епідемії в Європі вже влітку цього року та навіть назвали перші симптоми хвороби: лихоманка, головний біль, озноб, біль в м'язах та перевтома.

Таким чином, хайп навколо віспи мавп зростає. Не виключено, що епідемія набере оберти і світ почне нову боротьбу з масовою захворюваністю.

Як це відчує Україна?

По-перше, людство ще не перемогло Covid-19;

По-друге, якщо епідемія "розгуляється" по всій Європі, то Україну вона не омине. Як ми всі пам'ятаємо закриті кордони та введення локдауну на початку розвитку пандемії Covid-19 не врятували Україну від масової захворюваності та смертності. Тому, якщо все-таки віспа мавп буде поширюватись - можна прогнозувати фінансові витрати на боротьбу з епідемію, а в період війни це буде досить обтяжливо.

По-третє, з початку повномасштабного вторгнення Росії про Україну заговорив весь світ. Проблеми нашої країни були на всіх титульних сторінках міжнародних газет, а світ підтримував нас морально, фінансово та надавав військову допомогу. 

І досі підтримує. Але тут треба бути реалістичними. Він санкцій накладених на Росію страждає не тільки Росія, а й інші країни світу, особливо ті, які є від неї залежними. Росія в такому випадку безумовно страждає найбільше. Крім того, у світі далеко не всі підтримують політику Заходу щодо війни в Україні і позиція деяких посадових осіб в країнах Європи не є однозначною.

Також не слід забувати, що фінансові ресурси інших країн світу також є вичерпними. Тому якщо епідемія віспи мавп набере великих обертів та стане черговою світовою проблемою на рівні Covid-19 то світовим лідерам можливо доведеться обирати: боротися з епідемією чи допомагати Україні.

Blockpost.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар