субота, 21 травня 2022 р.

В Офісі Президента провели зустріч з представниками бізнесу. Привід - відставка Гетманцева

Голова офісу Президента Андрій Єрмак та його заступник Ростислав Шурма провели зустріч з представниками українського бізнесу - повідомив засновник CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук.

Приводом для зустрічі слугувало звернення бізнесу щодо усунення Данила Гетманцева від вироблення економічної політики України. Так, представники бізнесу запропонували представникам Офісу Президента України усунути Данила Гетманцева від вироблення економічної політики держави та переформатувати Національну раду з відновлення.

В ході зустрічі сторони домовились про створення робочої групи зі створення економічної політики до яких долучать представників Верховної Ради України, Офісу Президента, економічного блоку Уряду та представників Коаліції бізнес-спільнот за модернізацію України.

Також, представники Офісу Президенту заявили про неприпустимість тиску на бізнес.

Слід нагадати, що Данило Гетманцев брав участь при розробці наступних нормативно-правових актів:
  • Закон № 466 "Про внесення змін до ПКУ, удосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей". Цей закон визвав масу протестів у суспільства;
  • Закон № 5153 щодо детінізації доходів громадян та запровадження добровільного декларування громадян;
  • Закон № 5156 щодо запровадження адміністративної відповідальності за невиконання обов'язку щодо добровільного декларування;
  • Закон № 4184 або так званий Закон "Про податок на Google";
  • Також голова податкового комітету пропонував підняти ставку ПДВ до 24%.

Немає коментарів:

Дописати коментар