субота, 18 червня 2022 р.

Анонсовано створення національної мережі електричних зарядних станцій.

Між ДП "НАЕК "Енергоатом" та АБ "Украгазбанк" 17 червня 2022 року підписано Меморандуму про партнерство та взаємодію. 

Текст Меморандуму не опублікований, проте відомо, що мова йде про спільну співпрацю з використанням фінансових ресурсів АБ "Украгазбанк" та виробничих потужностей ДП "НАЕК "Енергоатом".

Президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив, що проєкт є дуже важливим, оскільки компанія має суттєві потужності для виробництва електроенергії, яка може постачатись, як на старі, так і нові сегменти внутрішнього ринку. Крім того, для Енергоатома це шанс вийти на роздрібний ринок продажу електроенергії. 

Рішення є своєчасним оскільки ситуація з пальним на ринку України, а саме його дефіцит та зростання цін, змусила багатьох людей задуматись про купівлю електрокарів. Так, попит на електрокари за останні два місяці виріз у 10 разів. 

Так, за перше півріччя 2022 року в Україні зареєстровано понад 35 000 електрокарів. Для порівняння у 2021 році було зареєстровано приблизно 8 500 електрокарів.

Ще одним суттєвим аргументом для купівлі електрокару є ціна на заряджання транспорту, яка коливається від 4,5 до 7 гривень за 1 кВт/год.

Слід нагадати, що 8 червня 2022 року Європарламент підтримав відмову заборону на авто з двигунами внутрішнього згорання до 2035 року. Тобто, до 2035 року рівень шкідливих викидів для дорожнього транспорту має становити 0%. Можливо, до цього часу Україна стане членом ЄС і буде завчасно готова до цього, але час покаже.

Blockpost.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар